Da var julen over. Utslitt

Ja da var julen over.

Og jeg er helt utslitt. Alt stresset som følger med. Jeg har prøvd og har følt at jeg har klart å holde roen opp mot julen. Tatt meg god tid til julegavehandling og innkjøp av alt jeg trengte for å lage maten.

Dette var min første jul hjemme hos meg selv hvor det var min mor og stefar som skulle komme til meg. Altså min første jul hvor det var jeg som skulle ordne alt.  Var vel egentlig på tide.. hehe. Hadde det superkoselig på Julaften :) Og virket som resten av familien koset seg også :) 

Jeg fikk denne trådløse insulinpumpen Omnipod 16 desember. Også fikk jeg sensoren Dexcom 4G den 22 desember.

Så de har fått blitt skikkelig testet de siste dagene. ;) 

Det har vært lettere å sett hvordan blodsukkeret har vært iløpet av dagen. Og det er mye microstyring som må til for å klare å holde det nogenlunde stabilt. Først nå etter at alt er over merker jeg hvor sliten jeg er. Jeg har vært i koma omtrent i 2 dager.. sliter veldig med å holde blodsukkeret nede.. pøser på med insulin.. men går super fort opp igjen. har også økt basaldosen midlertidig. Sliter med superhøyt på natten.. som gjør at jeg må stå opp ofte og sette ekstra insulin. som igjen gjør at jeg ikke får sovet noe særlig. pluss at jeg må tisse hver halvtime.. og alt dette gjør jo da seff at jeg nesten ikke fungerer på dagtid.. Nå som man skal kose seg hjemme og gjøre koselige ting med familien og barna sine.. Jeg har ligget på sofaen i nesten hele dag :( slitet med å holde øynene oppe.. For å prøve å se positivt på det så hadde jeg sikkert slitet verre om jeg bare gikk på sprøyter nå. 

Jeg skal begynne på skolen igjen i januar. voksenopplæring for å ta studiekompetansen (endelig)

Legen sier at jeg ikke skal sette livet på vent selvom jeg er på venteliste for bukspyttkjerteltransplantasjonen. Så da prøver jeg å fullføre den mens jeg venter på denne beryktede telefonen fra sykehuset. Men jeg må innrømme at jeg gruer meg. Jeg blir utslitt av hverdagen jeg har nå allerede. Jeg sliter med å huske når blodsukkeret svinger så fælt. hvordan skal jeg klare å holde blodsukkeret stabilt nok så jeg klarer å lære alt jeg må på skolen og samtidig være "levende" nok når jeg kommer hjem? 

Barna fortjener jo å ha en oppegående og ikke fullt så irritert mor. Jeg sliter mye med dårlig samvittighet ovenfor dem. Skulle ønske jeg orket å være med på mer med dem. Lange fine turer eller aktiviteter.  Blir for det meste bare kosing/tulling/kiling i sofaen. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trine Lise

Trine Lise

30, Moss

Glad,sprudlende,irritabel og sliten diabetiker. Er på venteliste for å få pancreas transplantasjon.

Kategorier

Arkiv

hits