Alergisk reaksjon

Jeg har prøvd dette nye insulinet Toujeo Solostar i 1 mnd nå.

Var hos min diabeteslege i dag. Og vi ble enige om at jeg har fått en alergisk reaksjon på den. 

Jeg har blitt super svimmel, nesten hele tiden. Jeg er kvalm. Og jeg har et ekkelt trykk i brystet.. Føles som jeg har løpt maraton.. Har nesten en blodsmak i halsen. Og det føles tungt å puste :(  Og fordi jeg da er såpass ekstra utslitt hele tiden så påvirker det humøret mitt.. Jeg irriterer meg over den minste ting. Og selvom jeg selv vet at dette var det teit å bli sur for.. så klarer jeg jo ikke å slutte å være sur.. Jeg får en irritasjon i kroppen som småbarn gjerne får.. Jeg har da lyst til å stå og trampe i gulvet for jeg har en irriterende ekkel følelse i kroppen. Jeg irriterer meg selv fordi jeg er irritert! Og det er irriterende det. ! ;)  

Så da bytter vi tilbake til den gamle insulinen jeg brukte(Insulatard) enn så lenge. Og krysser fingrene for at Glade Trine snart titter fram igjen ;) Vi sendte også inn en søknad om Omnipod. Dette er en slangeløs insulinpumpe. 


 Jeg har som sagt prøvd Medtronic sin med slange før. Men den ble det bare mas å bruke. Den alene påvirket blodsukkeret mitt siden jeg ofte fikk problemer med slangen. Den lille som går inn i kroppen fikk ofte en knekk på seg.. så den virket bra 1 dag kanskje også begynte den å tulle. Ga meg ikke den dosen jeg ba om.   Som resulterte i høyt blodsukker ganske ofte. Måtte kanskje bytte den som sitter på magen 2-4 ganger før jeg følte at den kanskje ikke hadde fått en knekk på seg.  Men var aldri helt sikker. Var det blodsukkeret som tullet og ikke tok til seg insulinet ordentlig eller var det slangen som ikke klarte å få insulinet inn på grunn av knekken.. 

Så det blir spennede å se om Omnipoden fungerer bedre. Slik jeg har forstått det så fører den inn slangen/nåla selv etter man har festet den hvite klompen der man ønsker å ha den. Har også spurt om en Dexcom sensor til. Som hjelper meg å passe på blodsukkeret så jeg slepper å måle manuelt 10-15 ganger om dagen som jeg ofte gjør nå. 

Alt dette er jo for at mitt blodsukker skal holde seg så stabilt som mulig fram til transplantasjonen. Det er jo viktig at jeg fungerer best mulig nå i venteperioden også. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Trine Lise

Trine Lise

30, Moss

Glad,sprudlende,irritabel og sliten diabetiker. Er på venteliste for å få pancreas transplantasjon.

Kategorier

Arkiv

hits