Toujeo Solostar

I mars så flyttet jeg til moss. Og dermed fikk jeg et nytt sykehus å forholde meg til. Og da en ny diabeteslege.

Jeg hadde min første time hos han for ca 1 mnd siden. Vi snakket lenge om alt jeg har prøvd av metoder for å få et mer stabilt blodsukker. Men som aldri funket bra nok.

Han nevnte at han nettopp hadde fått høre om en ny langtidsvirkende på markedet. Som skulle hjelpe med å holde blodsukkeret mere stabilt. Og at man mest sannsynlig kunne ta mindre insulin. SOM igjen da er bedre for helsa. :) 

Jeg fikk da en resept på Toujeo Solostar.  Den skal være 3 ganger så "sterk" (konsentrert) som den vanlige langtidsvirkende.. Og den skal bare tas en gang om dagen isteden fo morgen og kveld som jeg gjorde med den andre. Jeg har nå gått på den en stund. Begynte med 40 Enh (tok 40 morgen og 30 Enh kveld med den "gamle") siden den skulle være mere konsentrert.

De første dagene lå blodsukkeret ganske høyt. Ofte mellom 20-30.. og jeg måtte ta mye hurtigvirkende utenom måltider for å få det ned.. men det gikk raskt opp igjen. :(

Jeg har økt dosen sakte oppover for å finne riktig dose. Og jeg er nå oppe i 50 Enh.  Føler ikke noen voldsom forkjell på blodsukkeret. Det svinger som det gjorde før. 

 

Men jeg har også merket veldig forskjell på meg selv. Jeg er mye svimmel og susete.. Glemmer fort ting. 

Og jeg er MYE mer irritabel. Føler meg ofte mere tungpustet, det føles som et ekkelt press i brystet.  Kan føles som jeg har et blodsukker på 30, og når jeg måler er det bare på 10-13.  Merker også at svettelukten min har endret seg. Og jeg svetter mer om natten. 

Med 2 barn.. til tider 4.. (min samboer har også 2 barn) en hund og en katt, så blir dette en stor negativ påvirkning i hverdagen. 

Det blir nok til at jeg ringer legen igjen og ber om råd. Kanskje jeg har fått en alergisk reaksjon på insulinet? 

Legen snakket om at jeg kanskje skulle prøve omnipod også.  Jeg har prøvd medtronic insulinpumpe med sensor. Der hadde jeg mye problemer med selve slangen. og den lille slangen som satt under huden. Den fikk ofte en knekk på seg. så jeg fikk sporadisk med insulin.  Måtte kanskje stikke 3-4 hver gang før jeg klarte å få det til ordentlig. Blodsukkeret svingte så raskt så sensoren slet med å holde følge. Den viste ofte veldig feil. Så ble bare mere sliten.. stolte aldri helt på sensoren. Og måtte kontrollmåle oftere enn når jeg ikke hadde sensoren.

Kanskje Omnipod er bedre enn alt det andre jeg har prøvd? 

Jeg må jo prøve å holde blodsukkeret mest mulig stabilt fram til telefonen ringer og min nye pancreas venter på meg. Det kan jo fort ta 1-2 år før de finner en match til meg. 

 Én kommentar

Kristian

28.06.2016 kl.16:27

Hei, Trine

Jeg er også bruker av Toujeo og har hatt noen små start problemer som du, men funnet at den fungerer fint.

Jeg har også brukt Lantus i lengre tid før Toujeo.

Fremdeles noe justeringer underveis men stort sett så våkner jeg med glucose nivå om morgen, mellom 2.5 - 5.7 og det kan jeg leve med. Litt av poenget med Toujeo er jo å kunne redusere behovet for måltidsinsulin. Det har jeg selv gjort per nå redusert med 4IE per måltid. Og kanskje kan det blir bedre. Min søster opplevde dette mer slik som du beskriver og måtte gå tilbake til bruk av Lantus. Jeg tror Toujeo kan fungere bedre for personer med større insulinbehov. f.eks slik som meg. Jeg er insulinresistent etter mange år med sykdommen, og for meg å kunne ta mindre måltidsinsulin er en lettelse. Jeg synes du skal sende din opplevelse til Sanofi. Trenger du informasjon om dette kan du sende meg en e-post.

Jeg vil bare ønske deg lykke til videre.

Med bruk av Freestyle Libre så synes jeg faktisk dette går bedre og bedre.

Ha en riktig fin sommer.

Skriv en ny kommentar

Trine Lise

Trine Lise

31, Moss

Glad,sprudlende,irritabel og sliten diabetiker. Er på venteliste for å få pancreas transplantasjon.

Kategorier

Arkiv

hits